Nicolen

M I D S U M M E R-pentue

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Doboilua

Aikaisemmin olikin jo Lauran ottama video pentujen "doboilusta". Kyse ei tietenkään ole ohjatusta doboilusta vaan ihan pentujen omaehtoisesta tasapainoilusta dobotyynyillä.

Doboilu on siis tasapainoilua suurien (ja pienien) kumipallojen/tyynyjen avulla. Doboilu kehittää koirien (ja ohjaajien) syviä lihaksia, kehonhallintaa ja on hyvää tasapainoharjoittelua. Syvät lihakset aktivoituvat tasapainoilussa ja tasapaino kehittyy, koordinaatiokyky paranee, liikkuvuus paranee. Ja niitä kykyjähän tarvitaan :)

Meillä on kolme dobopalloa/tyynyä, joista kaksi on litteitä. Jätän ne kaksi aina pennuille lattialle yhdeksi leikkipaikaksi. Ensin löydetään se pieni sininen litteä ja sitten myöhemmin iso lilanvärinen tyyny. Ja niiden päällä leikitään tosi paljon. Meillä nämä tyynyt ovat aina koirien ja ihmisten käytettävissä eli olkkarissa tai keittiössä rumentamassa sisustusta :)

Olen käynyt yhden dobokurssin  Koirakuntosali Kirsi Piispasen luona ja sieltä saanut hyviä vinkkejä koirien lihashuoltoon. Muutenkin käytän koiriani säännöllisen epäsäännöllisesti Kirsillä hoidattamassa. Nämä pallotkin on hankittu koiran kuntoutusta silmällä pitäen, mutta ovat hyvää harjoitusta myös näille pikkupennuille :) Ovat taitavia ja ketteriä pikkuisia :))














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti